Zelena gradnja

Osnovni princip zelene gradnje je širenje pozitivnog uticaja na poboljšanje kvaliteta života, životnu sredinu i prirodne resurse. Zelena gradnja meri, ocenjuje i daje nam jasnu sliku svih različitih uticaja objekata na okruženje, na životnu sredinu i planetu. Građevinski sektor jedan je od ključnih za razvitak celokupne privrede, a po svojoj prirodi je direktno vezan za lokalno okruženje iz kog crpi radnu snagu, resurse, sirovine, materijale i proizvode. Razvoj zelene gradnje svakako zavisi od prirodnog okruženja, kao i od društvenih-socijalnih i ekonomskih uslova.

Millennium team prepoznaje značaj ovih osobina građevinarstva i promoviše primenu lokalnih resursa u cilju ojačavanja domaće ekonomije, zapošljavanja i usavršavanja radne snage, stvaranja konkurencije domaće privrede i njenih profesionalaca. Gradimo, gledajući u budućnost, poštujući principe zelene gradnje, energetske efikasnosti sa ciljem da činimo sve da naš uticaj na prirodu bude što više koristan.

U svom radu Millennium team primenjuje najviše ekološke standarde i sertifikate, a istovremeno radi na kontinuiranoj edukaciji zaposlenih i podizanju svesti zajednice o potrebi očuvanja životne sredine.