Millennium i Marriott grade hotelski kompleks u Vranskoj banji

Kompanija Millennium Resorts i američka hotelska kompanija Marriott International potpisale su ugovor o saradnji o izgradnji hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasador SAD Entoni Godfri.

Saradnja između kompanija Millennium Resorts  i američke kompanije Marriott International  započela je potpisivanjem ugovora za izgradnju hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji. Osnivač i direktor kompanije  Millennium Team, Stojan Vujko rekao je da će ova kompanija uložiti 90 miliona evra u taj projekat i da će biti otvoreno 350 radnih mesta.

– Ovaj projekat ima veliki uticaj na direktni razvoj Vranjske banje, Vranja i čitavog regiona. Millennium Team je kompanija koja postavlja nove standarde i sigurni smo da će nakon ovog projekta Srbija biti prepoznata na mapi kao destinacija vrhunskog banjskog turizma. Sigurni smo da ćemo biti lideri u ovoj oblasti kao što Srbija danas u mnogim oblastima pokazuje lidersku poziciju – rekao je Stojan Vujko, direktor kompanije Millennium Team.

Ivan Bošnjak, osnivač i direktor kompanije Millennium Team, rekao je da će kompleks imati dva hotela iz lanca Marriott,  kao i medicinski centar „Sofka“, te da su u planu spa apartmani, vile, bungalovi. Dodao je da projekat ne bi mogao da se realizuje bez razumevanja državnih organa i lokalne samouprave.

– Ulaganjem u hotele iz lanca  Marriott  mi ćemo postati jedan od najvećih poslodavaca na jugu Srbije. Ovakav projekat ne bi mogao da uspe bez razumevanja i podrške državnih organa i lokalne samouprave. Mi ćemo na tu podršku, koju smo do sada imali, odgovoriti investicijom, izgradnjom najmodernijeg hotelskog kompleksa, otvaranjem novih radnih mesta, saradnjom sa lokalnom samoupravom i društveno korisnim radom po kojem je naša kompanija i do sada poznata, a o čemu ćemo imati prilike da i u budućnosti razgovaramo – rekao je Ivan Bošnjak, direktor  Millennium Resorts-a i direktor i osnivač kompanije Millennium Team.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasador SAD Entoni Godfri. Investicija Mariott-a i Millennium Resorts-a  u izgradnju hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji za jug centralne Srbije značiće potpuno novo oživljavanje, ali i dolazak novih investitora,  posao za građane,  bolje plate i bolji životni standard, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

– Ova investicija će za jug centralne Srbije značiti oživljavanje, potpuno novu budućnost. Značiće i dovođenje dodatnih investitora, koji će želeti da budu blizu ovakvog projekta, da prate ovakve investicije. Značiće poslove za ljude, značiće plate, za one koji danas imaju posao značiće bolje plate, samim tim značiće bolji kvalitet života za one najmlađe, ali i za one najstarije. I danas sam presrećna zbog toga što se ovo dešava i što imam tu čast da budem predsednica Vlade Republike Srbije u vreme kada imamo ovako velike i ovako ambiciozne investicije – rekla je Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije.

Regionalni potpredsednik za Evropu kompanije Marriott International, Markus Lenard istakao je da je projekat izgradnje hotelskog kompleksa u Vranjskoj banji veoma važan korak i za njihovu kompaniju, te da posle glavnog grada, šire lanac i u unutrašnjosti zemlje i dodao da investitori imaju poverenja u investiciono okruženje u Srbiji.

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri ocenio je da je projekat izgradnje ovog kompleksa u saradnji kompanija Millennium Resorts i Marriott International važan i za Srbiju i za SAD, i to ne samo u ekonomskom, nego i u kulturnom smislu. On je naveo da će u Vranjskoj Banji biti izgrađen jedan od najlepših hotelskih kompleksa u ovom delu Evrope.