Humanitarno razminiranje

Kompanija Millennium Team je registrovana, tehnički opremljena i kadrovski osposobljena za poslove humanitarnog razminiranja. Ovlašćenja za obavljanje poslova razminiranja dodeljena su od strane Centra za razminiranje Republike Srbije i Sektora za vanredne situacije Srbije.

Razminiranje predstavlja delatnost od posebnog značaja za stanovništvo i  privredu u Srbiji. Uklanjanjem neeksplodiranih ubojnih sredstava (NUS) sprečavaju se potencijalni rizici po život i zdravlje građana i omogućava realizacija infrastrukturnih i privrednih projekata.

Sektor za razminiranje Millennium Team-a poseduje 14 sistema za dubinsko snimanje terena, 60 detektora za razminiranje do 0.50m dubine i mašine za razminiranje na daljinsko upravljanje oznake MV-10.

Kada se tehničkoj opremljenosti doda i tim visoko kvalifikovanih deminera sa višegodišnjim iskustvom, jasno je zašto je Millennium Team prvi u regionu po osposobljenosti za poslove humanitarnog razminiranja.

Poslovi kompanije u oblasti zaštite od NUS-a: 

  • Poslovi izviđanja
  • Poslovi obeležavanja
  • Poslovi pronalaženja i iskopavanja

Kompanija Millennium Team do sada je uspešno razminirala oko 25.000.000 kvadratnih metara terena, a sve u skladu sa projektima Centra za razminiranje Republike Srbije (CZRS). Svi projekti su realizovani po standardnim operativnim procedurama kompanije Millennium Team i međunarodnim standardima (IMAS).

Bezbednost na radu

Bezbednost naših zaposlenih  je na prvom mestu, poštujemo i primenjujemo sve mere bezbednosti i zdravlja na radu i  procenjujemo rizik pre realizacije projekta. Radovi koji se izvode na terenu prilikom humanitarnog razminiranja spadaju u poslove visokog rizika, pa zbog toga lokacije na kojima se vrši razminiranje obezbeđujemo prema Međunarodnim standardima za protivminsku delatnost, uz primenu svih mera bezbednosti i korišćenje lične zaštitne opreme za rad deminera na terenu.