Stojan Vujko povukao prvi potez na FIDE Grand Prix 2022

Stojan Vujko generalni direktor naše kompanije Millennium Team, povukao je prvi potez na polufinalu FIDE Grand Prix turnira u Beogradu, u partiji između Anish Girija (Rusija) i Dmitriya Andreikina (FIDE).

Millennium Team, nastavlja sa društveno- odgovornim poslovanjem i pružanjem podrške zajednici u kojoj posluje, između ostalog i podrškom Šahovskom savezu Srbije, odnosno ulaganjem u dalji razvoj i afirmaciju ovog sporta u našoj zemlji.

Koliki je značaj podrške naše kompanije za šahovski sport najbolje govori i činjenica da se posle više decenija, u srpskoj prestonici održava FIDE Gran Prix koji je jedan od tri bodovna takmičenja na kojima će igrači pokušati da izbore vizu za turnir izazivača koji će se održati u junu u Madridu. Pobednik sa ovog nadmetanja, kao izazivač,  imaće priliku da odmeri snage u meču za svetskog prvaka sa aktuelnim šampionom Norvežaninom Magnusom Karlsenom.

Uz FIDE Grand Prix 2022, u našoj prestonici istovremeno se održava i velemajstorski turnir „Belgrade 2022“.

„Naša kompanija aktivno podržava društveno–odgovorno poslovanje u zajednici u kojoj radi, i to je koncept kome smo posvećeni od samog osnivanja. U saradnji sa Šahovskim savezom Srbije to je briga o budućim naraštajima. Naši mladi igrači imaju odličnu priliku da odmere snage sa najboljima, a ujedno smo u Beograd doveli i elitu sporta na 64 polja na ovom FiDE Grand Prix 2022.  Posebno bih istakao da mi je drago da sam na turniru video i mlade snage, naše najmlađe šahiste koji su sa sveskama i olovkama u rukama, pratili i zapisivali sve poteze. Upravo je to i bio cilj naše kompanije kada smo se opredelili za podršku Šahovskom savezu Srbije“, istakao je Stojan Vujko, generalni direktor kompanije Millennium Team.

Preuzmi