Novosti

Zvezdini džudisti istorijski u Ligi šampiona

Zvezdini džudisti, tim čiji je sponzor naša kompanija Millennium Team, opet je  ispisala sportsku istoriju

Zvezdini džudisti, tim čiji je sponzor naša kompanija Millennium Team, opet je  ispisala sportsku istoriju. U Bukureštu u elitnom klupskom takmičenju –Ligi šampiona crveno beli tim opet je ispisao je zlatne stranice osvajanjem bronzane medalje. Ekipa u sastavu Miša Morohojev, Strahinja Bunčić, Uali Kurhev, Filip Živojinović, Stefan Majdov, Nemanja Majdov, Dmitri Gerasimenko, Ivajlo Ivanov i kapiten  Bojan Došen pod stručnim vodjstvom trenerskog tria Aleksandar Trpković, Ljubiša Majdov i Andrija Đurišić u odlučujućem duelu sa domaćom ekipom CSM Bukurešt rezultatom 3: 2. uspela je da osvoji bronzanu medalju i još jednom ispiše zlatne stranice srpske džudo istorije.

-Čestitam momcima na još jednom vrhunskom rezultatu. Ispunili smo sve što smo obećali i opet postigli istorijski uspeh. Posebnu zahvalnost dugujemo vizionaru i počasnom predsedniku našeg kluba Ivanu Todorovu istakao je Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena zvezda.

Zvezdini džudisti u elitnom klupskom takmičenju prvi meč radili su sa ekipom Edelvajz iz Groznog (Rusija) u kome su izgubili sa 4: 1. Ipak u prvom kolu repasaža Zvezda jasno pokazuje zašto je najbolja. Duel sa odličnom ekipom Valensije rešen je 3:2.

Uzdanica Crvene zvezde Strahinja Bunčić u kategoriji do 66 kilograma odlično je otvoro taj meč pobedom nad Gar Uriartom što je nesumnjivo dalo odličan vetar u ledja ekipi. Jedako uspešno Bunčić je bio i u duelu sa CSM Bukureštom koji su takođe slavili 3:2.

-Drago mi je da sam uspeo da pobedim i tome doprinesem odličnoj pobedničkoj atmosferi. Čestitao bih svim drugovima iz kluba na fantastičnom učešću u Ligi šampiona istakao je Bunčić.

Nemanja Majdov aktuelni vicešampion Evrope i osvajač svetske titule nije krio zadovoljstvo osvajanjem bronzane medalje u Ligi šampiona najjačem klupskom džudo takmičenju.

-Utisi su fenomenalni a najbolje tek predstoji. Još jednom smo uspeli da ostvarimo najveći uspeh u istoriji srpskog klupskog džudo sporta. Svi momci u timu su pružili maksimum- istakao je Nemanja Majdov.

Kapiten Bojan Došen još jednom je pokazao kvalitet i na najbolji način vodio tim do istorijskog uspeha u Ligi šampiona.

-Svi u ekipi su zaslužni i čestitao bih svima u klubu ali i svim Zvezdašima na podršci i navijanju. Već godinama smo u vrhu od bronze 2014 u Ligi Evrope, i srebra 2016 da bi smo sada osvojili bronzu u Ligi šampiona. Zvezda je veliki klub i sada idemo napred u nove pobede istakao je Bojan Došen.

Istorija klupskih nadmetanja za Crvenu zvezdu  počinje 2014. kada se Džudo klub Crvena zvezda upisuje u sportsku  istoriju osvajanjem bronzanog odličja 2014. u Hopdorfu u Holandiji kao i vicešampionskog zvanja Lige Evrope 2016. u Beogradu. Zvezda je u Beču 2016 ostvarila plasman na sedmo mesto u Ligi šampiona, u Ankari 2017 bili su na korak od medalje da bi u 2018. zasluženo osvojili bronzano odličje.

Partner