Novosti

Svečani prijem za Zvezdine džudiste u Skupštini grada Beograda

Povodom vrhunskog rezultata Džudo kluba Crvena zvezda čiji je naša kompanija Millennium Team sponzor, u Starom dvoru,  predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zajedno sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem i v. d. sekretara za sport i omladinu Draganom Belojević ugostio je trofejnu crveno belu ekipu koje su predvodili predsednik Skupštine kluba Ivan Bošnjak i predsednik Upravnog odbora Stojan Vujko.

Zvezdini džudisti navikli  su srpsku sportsku javnost na vrhunske rezultate. Tako je bilo i ove sezone u elitnom takmičenju, Ligi šampiona u Bukureštu gde su crveno beli po prvi put u istoriji osvojili bronzano odličje.

Povodom vrhunskog rezultata u Skupštini grada Beograda predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zajedno sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem i v. d. sekretara za sport i omladinu Draganom Belojević ugostio je u Starom dvoru članove džudo kluba Crvena Zvezda koje su predvodili predsednik Skupštine kluba Ivan Bošnjak i predsednik Upravnog odbora Stojan Vujko.

Nikodijević je rekao da je osvojeno treće mesto u Evropi izuzetno dobar rezultat i da je Grad veoma ponosan na uspeh mladih džudista.

– Čestitke i zahvalnost džudistima Crvene zvezde na rezultatu koji su postigli, treće mesto u Evropi je svakako na ponos svima nama u gradu Beogradu .Čestitke svim sportistima, takmičarima I trenerima a posebna zahvalnost gospodinu Bošnjaku i Stojanu Vujku na posvećenosti i sistematičnosti I ulaganjima u džudo sport istakao je Nikola Nikodijević. -Dobar, sistematski plan i rad se uvek isplate, a sport je takav da pošten i disciplinovan odnos prema njemu donosi visok rezultat, što su potvrdili i rezultati džudista  Crvene zvezde – rekao je on i dodao da je ova medalja tek jedna u nizu.

Predsednik gradske skupštine je istakao da Grad pomaže čitav sport na teritoriji Beograda, posebno one individualne i nekomercijalne.

– Namera nam je da stvorimo dobre sportske uslove za treninge za svu decu i mogućnost za besplatno bavljenje sportom, tako da bude dostupan svima bez obzira na materijalni status – naglasio je Nikodijević i dodao je saradnja sa klubovima u ovim koracima od velikog značaja.

On je istakao da je ovaj uspeh džudista podsticaj njima da nastave, ali i predstavnicima Grada da im omoguće bolje uslove.

– Važno je da napomenem da je broj dece koja se bave džudom sve veći i svake godine se povećava. Takođe, otkako smo počeli da finansiramo i ulažemo u školski sport, tri puta više dece se bavi sportom – poručio je Nikodijević i dodao da se od tog sistema neće odustati.

Stojan Vujko predsednik Izvršnog odbora DŽK Crvena Zvezda zahvalio je gradu Beogradu na prijemu i promociji mladih džudista i istakao da Džudo klub Crvena Zvezda.

-Džudo klub Crvena Zvezda ima u svojim redovima i aktuelnog vicešampiona Evrope i svetskog šampiona, Naša Milica Nikolić je bronzanu na seniorskom Evropskom prvenstvu tu je I odlična Andrea Stojadinov koja je aktuelna šampionka Starog kontinenta do 23 godine. Ponosni smo jer naši takmičari ostvaruju vrhunske rezultate kako na domaćoj tako I na medjunarodnoj sceni.

Svi uspesi su  rezultat timskog i sistemskog rada. Sada nam u klubu nedostaje samo olimpijska medalja I obećavamo da ćemo odličje osvojeno u Tokiju prvo doneti kod vas - istakao je  Stojan Vujko.

Partner