Novosti

Predsednik Vučić obišao je radove na parku u okviru projekta Beograd na vodi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem, zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem i ministrom finansija Sinišom Malim radove u parku, u okviru projekta  Beograd na vodi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem, zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem i ministrom finansija Sinišom Malim radove u parku, u okviru projekta  Beograd na vodi.

Na radovima u okviru projekta Beograd na vodi, od samog početka izvođenja radova angažovana je i naša kompanija, Millennium Team.

Predsednik Aleksandar Vučić je tokom obilaska istakao da će taj park biti jedan od najlepših u Beogradu i naveo da se očekuje da bude otvoren sredinom avgusta. Predsednik je tokom obilaska izrazio zadovoljstvo što će Beograd imati jedan veliki i dobro opremljen park.

- Nalazimo se u prelepom parku na prostoru koji zauzima više od dva hektara i koji će biti otvoren u naredna dva meseca. Biće jedan od najlepših i najopremnjenijih parkova - rekao je predsednik Vučić.

Vučić je nakon obilaska radova izjavio da je park pun opreme i igračaka za decu, ali i dodao da će u narednom periodu  uraditi jednu važnu stvar, a to je kako kaže, to da će podići zelenilo u Beogradu na 20 odsto u narednom periodu.

-Važno je da ćemo uraditi sve što možemo da ozelenimo što više površina, ne samo u Beogradu, već i u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, i drugim gradovima, gde će država pomoći sa pošumljavanjem i ozelenjavanjem- rekao je Vučić.

Park u okviru Beograda na vodi biće površine 2,7 hektara, a do sada je uređeno dva hektara. Biće zasađeno oko 140 sadnica različitog drveća i urađena staza za trčanje, duga blizu 700 metara. Park ima igralište za decu, sportski teren, stolove za stoni tenis, kao i prostor za izlete.

Predsednik se tokom obilaska radova u parku interesovao i za  tok radova na Kuli Beograd, a iz kompanije  Beograd na vodi  rekli su da će u oktobru početi radovi na tom objektu iznad zemlje.

Predsednik Vučić je tokom obilaska gradilišta Beograda na vodi  naveo i da će u ovom delu grada biti jedan od najllepših bulevara, Vudro Vilson avenija, koja će, kaže, biti "beogradski Šanzelize".

Partner