Novosti

Nemanja Majdov svetski šampion

Nemanja Majdov džudista Crvene zvezde, kluba čiji je naša kompanija Millennium Team sponzor , danas je u kimonu Srbije osvojio svetsko zlato ( do 90 kg) u Budimpešti i tako još jednom ispisao najlepše sportske stranice. Majdov je u danu koji se slobodno može nazvati i antologijskim, kroz sedam mečeva i isto toliko pobeda, osvojio titulu svetskog šampiona. Nemanja Majdov nas je još jednom obradovao, ovoga puta medaljom zlatnog sjaja, koju svi sanjaju a samo najbolji uspeju da je osvoje

Nemanja Majdov džudista Crvene zvezde, kluba čiji je naša kompanija Millennium Team sponzor, danas je u kimonu Srbije osvojio svetsko zlato ( do 90 kg) u Budimpešti i tako još jednom ispisao najlepše sportske stranice. Majdov je u danu koji se slobodno može nazvati i antologijskim, kroz sedam mečeva i isto toliko pobeda, osvojio titulu svetskog šampiona. Nemanja Majdov nas je još jednom obradovao, ovoga puta medaljom zlatnog sjaja, koju svi sanjaju a samo najbolji uspeju da je osvoje.

-Verovao sam u sebe, trenirao sam mnogo, ali nisam verovao da ću na kraju uspeti. Osećao sam neku obavezu, rekao sam sebi moraš da to uradiš. Svaki meč je bio težak, imao sam ih sedam. Nikad u životu nisam imao više mečeva rekao je posle finalnog meča, svetski šampion Nemanja Majdov.

Na Svetskom seniorskom prvenstvu sveta srpskog džudistu Nemanju Majdova očekivali su pre svega odlični borci, elita. Izuzetno težak žreb, do svetskog zlata sedam mečeva za pamćenje. Ašli Gonzales vicešampion OI i i osvajač svetskog zlata, bio je Nemanjin protivnik za početak. Srpski džudista je ovaj meč rešio je iponom. Istim rezultatom rešio je i Islama Bozbajeva iz Kazahstana, 10:0. Zvezdin džudista uspešno, kako je i navikao sportsku javnost, protivnike i pobede niže redom. Majdov je džudoku iz Konga, Ejal Le Boa savladao takođe 10:0. Odličnog Portugalca Selio Diasa baca na ipon. Nemanja ruši i Gruzijca Ušangi Margijani za ulazak u polufinale na wazari. Domaći džudista, Mađar Kristijan Tot nije mogao da nađe rešenje za Majdova čak ni posle iscrpljujućeg meča, u produžetku i zlatnom bodu u trajanju više od pet minuta. Ni odlični Slovenac Mihael Žgank,  nije uspeo da poremeti srpskog i sada već svetskog šampiona. U borbi za najsjajnije odličje,  Majdov je pokazao da je borac svetske klase i tako ušao i istoriju srpskog džudo sporta kao prvi i za sada jedini seniorski šampion sveta.

A

Partneri