Aktuelni radovi

Regionalani projekat vodosnabdevanja "Morava"

Cilj projekta jeste opšte unapređenje vodosnabdevanja korisničkih opština, što podrazumeva povećanje   stabilnosti vodosnabdevanja iz regionalnih i lokalnih izvorišta, izgradnju savremenog regionalnog postrojenja za prečišćavanje sirove vode i dobijanje vode adekvatnog kvaliteta na duži vremenski period kao i smanjenje gubitaka u lokalnim distributivnim mrežama uključujuću rehabilitaciju istih.

Osnovni cilj predmetnog projekta jeste opšte unapređenje vodosnabdevanja korisničkih opština, što podrazumeva povećanje       stabilnosti vodosnabdevanja iz regionalnih i lokalnih izvorišta, izgradnju savremenog regionalnog postrojenja za prečišćavanje sirove vode i dobijanje vode adekvatnog kvaliteta na duži vremenski period kao i smanjenje gubitaka u lokalnim distributivnim mrežama uključujuću rehabilitaciju istih.

Predviđeni radovi u okviru realizacije projekta su podeljeni u tri različite komponente, svaka sa posebnim specifičnostima i zadacima:

Komponenta 1- Izgradnja : Poboljšanje postojećeg lokalnog sistema vodosnabdevanja u opštine Smederevska Palanka zamenom starih, disfunkcionalnih bunara sa novim bunarima. Izrada dodatnih elemenata mreže (rezervoara za vodu sa veznim cevovodom) neophodnih za transport prečišćene vode.

Komponenta 2 – Projektovanje i izvođenje: Regionalno postrojenje za prečišćavanje vode Trnovče – Faza 1 kapaciteta 200 l/s.

Komponenta 3– Projektovanje i izvođenje: Radovi na ovoj komponenti podrazumevaju izradu sveobuhvatnog programa redukcije gubitka (curenja) vode u okviru lokalnih mreža opštine Velika Plana i Smederevska Palanka i postojećeg potisnog cevovoda ( u dužini od 200 km), kao i povećanje operativne efikasnosti komunalnih preduzeća.

Regionalni projekat vodosnadbevanja "Morava"

Partner